maandag 12 oktober 2009

Dopen Arjan


Een aantal weken terug is Arjan gedoopt. Dit is een collega en goede vriend van mij die recent weer naar Nederland is vertrokken. Wat is het toch mooi en bijzonder om God zo aan het werk te zien. Arjan was door God aangesproken dat hij zich moest laten dopen. Hij begon er ineens over te praten een heel kort daarop gaf hij al aan dat hij zich liet dopen. Bijzonder! Als God tot je hart spreekt dan moet je. Dan ontstaat er zo'n drang van binnen dat het snel moet gebeuren. Zoals hij dat zelf zei.
Het is dan vervolgens ook heel bijzonder om de vraag te krijgen of ik hem wil dopen samen met Cees. Die vraag krijg ik niet dagelijks. Het is bijzonder om tot die groep van intimi gerekend te worden.
We hebben met elkaar een mooie dienst in elkaar gezet. Het
was heerlijk met elkaar. Zo aan het strand zingen, bidden, luisteren naar wat God door Cees wil zeggen en daarna dopen.
Ondertussen heb ik ook nog een stukje mogen delen over de doop. Over wat het inhoud en hoe diep dat gaat. Dat staat in volgende blog.

Vervolgens is dan de doop. Tja, hoe omschrijf je dat. Misschien is het wel net zoiets als dat je als man bij de bevalling van je vrouw staat ;-) Alleen dit is dan een Geestelijke bevalling. Het is echt bijzonder. Hoe meer je gaat zien hoe diep geestelijk iets het is, de doop, dan wordt het ook intenser om er in mee te werken.

Veel zegen,
Matthijs

Geen opmerkingen:

Een reactie posten