dinsdag 24 maart 2009

De plannen zijn werkelijkheid geworden...

Hehe, eindelijk is het zover. Na veel mailen en soms eindeloos wachten, veel vragen en een tochtje naar doetinchem is het eindelijk zover. Matthijs gaat naar Curaçao...

Huh, gaat Matthijs weg?
Ja, Matthijs gaat weg. Voor een jaar lang. Een jaar weg van school, van mijn vrienden, van de kerk, van gitaarles, van de band, van mijn familie, en wat je al dan niet bedenken kunt. Dat is best spannend. Maar er komt wat voor in de plaats. Een zinvolle taak, een gaaf team, mooie natuur, warme zon, helderblauwe zee, ondeugende maar toch lieve kinderen, en een diepgaande vorming.

Waarom dan?
Dit staat allemaal in de context van een proces van zoeken, ontdekken, groeien naar volwassenheid, leven met God, de roeping voor mijn leven en vrijheid in Christus.
De aanleiding was dat ik enerzijds een verlangen om naar het buitenland te gaan om daar in de zending te dienen en anderzijds de hoop dat een jaar buiten mijn eigen veilige leven me zal helpen om af te rekenen met problemen waar ik al lang mee kamp. Hiervoor heb ik coaching gevraagd.
Ik hoop in dat jaar meer te ontdekken welke richting ik met mijn leven op wil zodat ik de rest van mijn leven daar ook op in kan richten. Ik verlang met heel mijn hart ernaar om God te volgen in de weg die Hij met me gaan wil. Dat is de reden waarom?

Waar naar toe?
Ik ga naar het kindertehuis hebron om daar als vrijwilliger te dienen. Ik zal daar als groepsbegeleider werken. Informatie over Hebron is hier te vinden. Ik zal hier later ook op de weblog hier meer over typen.


nu ga ik gauw slapen want na een hele dag regelen, organiseren, uitzoeken en denken is mijn energie een beetje opgeraakt. Op deze weblog kan je minimaal 1 keer in de week een bericht lezen.

MF